Geschiedenis

D-Care maakt sinds 2011 onderdeel uit van het internationale Bunzl Plc. Bunzl is een beursgenoteerd bedrijf en wereldwijd marktleider in de distributie van disposables, hygiëneproducten en verpakkingen. Informatie over trends en ontwikkelingen in de markt wisselen we voortdurend uit. Door internationale inkoopafspraken met producenten en het bieden van logistieke oplossingen aan onze afnemers, is het mogelijk blijvend concurrerend te opereren en garanderen wij de continuïteit op lange termijn.

Geschiedenis van Bunzl

Bunzl kent een rijke geschiedenis. Moritz Bunzl begon in 1854 met een klein bedrijfje in Bratislava (tegenwoordig onderdeel van Slowakije).

In 1883 veranderde zijn zoons, Max Bunzl, Ludwig Bunzl en Julius Bunzl de bedrijfsnaam in Bunzl & Biach AG en verhuisde het hoofdkantoor naar Wenen, Oostenrijk. In 1888 werd de eerste papierproductie opgezet en in 1927 werd de eerste sigarettenfilter van papier geproduceerd in samenwerking met de Hongaarse investeerder Boris Aivaz.

Nadat een groot deel van de familie Bunzl in 1938 naar Engeland emigreerde, vestigde Martin Bunzl, Hugo Bunzl en George Bunzl het bedrijf in 1940 in Engeland onder de naam Tissue Paper Ltd. Vanaf 1952 ging het bedrijf verder onder de naam Bunzl Pulp & Paper Ltd. In 1957 kwam 30% van de aandelen beschikbaar op de Londen Stock Exchange en werd Bunzl officieel een beursgenoteerde onderneming. De groei van sigarettenfilters nam eind jaren 60 sterk af. Het gevolg was een winstdaling voor de onderneming met een dieptepunt in 1969. Aan het begin van de jaren 80 startte het bedrijf met een nieuwe strategie. Bunzl begon zich meer te richten op de distributiesector en breidde zich uit door overnames, te beginnen met het Amerikaanse bedrijf Jersey Paper. Eind jaren 80 en begin jaren 90 breidden de outsourcing- en distributieactiviteiten zich verder uit naar de Verenigde Staten, Europa en Australië. Vooral op het gebied van disposable foodverpakkingen.

Anno nu

Bunzl is vandaag de dag actief in 27 landen verspreid over 4 continenten met circa 250 distributiecentra. Met meer dan 15.000 medewerkers zorgen wij er iedere dag voor dat onze klanten worden voorzien van kwalitatief hoogwaardige verpakkingen, disposables, medische- en hygiëneproducten tegen de beste prijs.