Pulpvermalers in de gezondheidszorg

11 juli 2016

Zorgvuldige afvalverwerking is één van de belangrijkste componenten binnen de infectiepreventie. Alhoewel het vermalen van afval in Engeland (marktleider) al een methode is, wordt het in Nederland nog niet veel toegepast. Toch is dit de meest effectieve manier om risico’s van kruisbesmetting te voorkomen. D-Care en HTS Benelux BVl bieden hierin gezamenlijk een totaalconcept, speciaal voor de zorgsector.

Er zijn verschillende vermalers beschikbaar met daarbij een ruim assortiment biologisch afbreekbare disposables.De pulpvermalers zijn ontwikkeld door Haigh Engineering, die de ontwikkelaar is van het concept waarbij het voorkomen van
kruisbesmetting, werken met biologisch afbreekbare disposables, en afvoer via het normale afwateringssysteem, centraal stond. Alle Haigh vermalers zijn zorgvuldig getest en zorgen voor een optimale werking binnen de zorg. Haigh is gespecialiseerd in het vermalen van pulp en staat de gebruikers bij met met een ongeëvenaard niveau van technische expertise, service en ondersteuning. Haigh is daarmee een toonaangevende partner voor zorginstellingen wereldwijd.

Het gebruik van pulpproducten in combinatie met een pulpvermaler is de meest kostenefficiënte manier om besmettingsrisico’s tegen te gaan. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met uw accountmanager of de binnendienst van D-Care.

Telefonisch: 030 - 634 42 44 of per mail: sales@d-care.nl