Cleanis CareBag®

 

 

 

 

   Veilig

Hygiënisch

Effectief

Kosten- en tijdbesparend
Conform de WIP richtlijnen

 

 

De Carebag® producten van Cleanis, biedt absorberende sanitaire zakken die ervoor zorgen dat de opvang, het transport en het verwijderen van lichaamsvloeistoffen veilig gebeurt. Het gebruik van deze producten draagt bij aan het zorgcomfort en hygiëne voor zowel gebruiker als verzorgend personeel, en beperkt het verspreidingsrisico van bacteriën en infecties tot een minimum. De producten zijn uitermate geschikt voor ziekenhuizen en (thuis)zorginstellingen.

Toepassing
De opvangzakken zijn er voor verschillende toepassingen en medische hulpmiddelen. Veel gebruikte hulpmiddelen zijn de toiletstoel en de bedpan. In het gebruik zijn deze hulpmiddelen vaak onhygiënisch en indiscreet. Het vrijkomen van nare geuren en bacteriën bij het afvoeren van ontlasting en urine, zorgen voor een onprettig gevoel bij de gebruiker en het verzorgend personeel. Met de CareBag® opvangzakken voor de toiletstoel en bedpan is dit verleden tijd.

Naast zakken voor de toiletstoel en de bedpan zijn de zakken er ook in de vorm van een wegwerpurinaal voor mannen en een braakzakje voor het geurvrij afvoeren van braaksel. Daarnaast zijn er opvangzakken voor het regulieren toilet welke bijvoorbeeld toepasbaar zijn bij een gebruiker die chemotherapie heeft gehad.

Sterke zak
CareBags® zijn gemaakt van sterk polyethyleen, zonder toevoeging van chloor. De zakken zijn lekdicht en voorzien van een handige treksluiting. Na gebruik kan de zak eenvoudig worden gesloten door aan deze sluiting te trekken en de zak dicht te knopen. Zo kan de inhoud veilig en hygiënisch worden afgevoerd.

Minder geuroverlast
Alle zakken zijn voorzien van een inlegger (Gelmax) van non woven met super absorberende polymeren (SAP) met een absorptiecapaciteit van 450 ml. Deze inlegger zet de lichaamsvloeistoffen direct om in een vaste gel, waarbij tevens de geur wordt verminderd. 

Om de absorptiecapaciteit te verhogen is het mogelijk extra inleggers toe te voegen. Hiermee kan de capaciteit telkens met 450 ml worden verhoogd. Ideaal in situaties wanneer de gebruiker bijvoorbeeld in een korte tijd meer urine of ontlasting produceert dan gebruikelijk.


Benieuwd naar deze producten?
Wilt u meer informatie over de CareBag® producten, neem dan contact met ons op.

T:     +31 (0)30 - 634 42 44
@:    info@d-care.nl


Wij helpen u graag verder.